Persoonlijke effectiviteit

Voel je je niet gewaardeerd door je leidinggevende? Ben je onzeker of word je niet gehoord door je collega’s? Heb je moeite met het indelen en plannen van jouw werk? Vind je het lastig te communiceren met jouw collega als er iets niet goed gaat? Heb je last van stress en ervaar je een hoge werkdruk. Slaap je slecht, voel je je rusteloos en zie je door de bomen het bos niet meer?

Een coach kan je helpen met het vergroten van je zelfvertrouwen en aanpassen van jouw communicatie zodat je gehoord wordt en meer waardering krijgt. Door nieuwe inzichten krijg je meer rust, overzicht en grip op jouw werkzame leven. Je leert de spanningsbronnen weg te nemen en meer te ontspannen. Daarnaast leer je de signalen te herkennen, te erkennen en tijdig aan te pakken om stress in de toekomst te voorkomen en je persoonlijke effectiviteit te vergroten.

 

 

Een klant worstelde met het plannen van haar taken. Ze werd steeds afgeleid door de telefoon en door vragen van collega’s. Aan het eind van de dag had ze van alles gedaan, maar haar eigen werk was niet opgeschoten. Daardoor had ze iedere keer een probleem met haar leidinggevende. Ze voelde zich niet gewaardeerd en begrepen. Eerst heeft ze ontdekt waarom dit haar telkens gebeurde en waarom ze het tij niet kon keren. Met die kennis hebben we gewerkt aan haar vaardigheden om haar doelen te bereiken. Zo leerde ze prioriteiten te stellen, soms ‘nee’ te zeggen en haar werk beter te organiseren. Ze groeide toe naar een gesprek met haar leidinggevende, wat haar meer begrip opleverde en ruimte om te leren. Zij en haar collega’s ervaren haar verandering als positief. Nu haar werk meer gestroomlijnd is en ze er makkelijker over communiceert, krijgt ze ook de waardering voor haar duidelijkheid en resultaten. Het gaat nu veel beter.