Ondernemen

Startende ondernemers

Overweeg je om een bedrijf te starten, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Wat ga je precies doen, wat gaat het kosten en moet het opleveren? Hoe ga je klanten vinden en wat maakt jouw bedrijf uniek? Hoe kom je aan financiering en hoe ziet je privé situatie er uit? Een ondernemingsplan schrijven is een hele opgave.

Om antwoorden te krijgen op de vragen die je hebt, kan een coach je verder helpen door je inzichten te geven en je te helpen om jouw ondernemingsplan helder te krijgen. Sommige zaken kun je dan concreet op een rijtje zetten, waardoor je makkelijker en gerichter keuzes kunt maken.

Gevestigde ondernemers

Loop je vast in je eigen onderneming. Weet je even niet meer hoe het nu verder moet? Of worstel je met het aansturen van het personeel? Groeit het bedrijf je boven het hoofd? Ben je op zoek naar een klankbord of sparringpartner? Een onafhankelijke coach kan je helpen bij het spiegelen van je ervaringen en doelstellingen. Door gerichte vragen van de coach leer je de zaken vanuit een andere invalshoek te benaderen en krijg je scherp waar de mogelijke oplossingen liggen.

 

 

Een starter had grootse plannen voor een nieuwe onderneming. Zij wilde er helemaal voor gaan. Echter, haar thuissituatie bleek er nog niet klaar voor. Groot dromen is goed; de stip op de horizon moet je vooral vasthouden; maar realistische stappen zijn verstandiger. Die droom komt dan later vanzelf wel. Ook de omgeving moet wennen aan de nieuwe realiteit en bijkomende inspanningen en risico’s. Samen hebben we het stappenplan uitgewerkt dat bij haar situatie paste en waarin ze de groei kon doormaken die ook in de pas bleef met haar gezin. Stap voor stap heeft zij inmiddels een florerend bedrijf opgebouwd, begonnen met een webwinkel vanuit huis is daar later ook een winkel aan toegevoegd.

Een ICT ondernemer vertelde mij dat hij zich genoodzaakt zag te stoppen met zijn bedrijf omdat zijn liquiditeit steeds zwaar onder druk stond en hij de salarissen steeds moeilijker kon betalen. Bij de bank was de rek er inmiddels ook uit. Het bleek dat één van zijn problemen was, dat hij zijn klanten pas na oplevering factureerde en ze dan ook nog eens erg laat betaalden. Daarnaast vond hij het moeilijk om voor zichzelf op te komen en met zijn klanten deze onderwerpen aan te kaarten. Na een aantal gesprekken zag hij in dat het verstandig was om daar met zijn klanten over te praten en ontdekte hij hoe hij dat in zijn eigen stijl kon doen. De klanten waardeerden zijn openheid en hadden begrip voor zijn problemen. De betalingen werden sneller gedaan en een systeem van voorschotten werd ingevoerd. Het bedrijf bestaat nog steeds en de liquiditeit is prima. De ondernemer heeft geleerd dat hij op meerdere vlakken ruimte kan creëren met een andere aanpak.