Loopbaan

Geeft het werk je geen voldoening meer en ga je er met tegenzin naar toe? Vind je jouw werk nog wel leuk, maar twijfel je of je nog wel op de goede plek zit? Wil je graag doorgroeien naar een hogere functie, maar lukt dat steeds niet? Weet je niet precies wat jouw talenten en interesses zijn? Wat ga je doen om dat uit te zoeken?

Een coach kan je ondersteunen in het vinden van jouw drijfveren en bronnen van inspiratie. Zodra je inzicht hebt in jezelf kun je gaan zoeken naar andere uitdagingen bij jouw huidige werkgever, daarbuiten of misschien wel als ondernemer.

 

Een klant werkte al jaren op een afdeling in een uitvoerende functie. Ze gaf aan dat ze haar werk nog steeds nuttig vond, maar wel een beetje genoeg had van al die klantcontacten. Ze wist echter niet wat ze dan wel wilde en hoe ze dat aan moest pakken. Samen hebben we eerst de balans opgemaakt en gekeken waar haar drijfveren liggen, haar werkervaring en haar levensvisie. Vandaar uit zijn we verder gaan zoeken naar een nieuwe invulling. Het bleek dat ze het vakgebied nog steeds erg leuk vond, maar dat een andere rol beter bij haar drijfveren paste. Ze heeft nu een functie in hetzelfde vakgebied, bewaakt de kwaliteit van de dienstverlening en werkt mee aan de landelijke ontwikkeling van het vak. Klantcontacten heeft ze nog nauwelijks, hetgeen past bij haar wens die ze aan het begin van de coaching uitsprak. Dat ze nu haar collega’s ondersteunt met haar enorme kennis geeft haar meer gevoel van (eigen)waarde en werkplezier. Ze komt veel beter tot haar recht en zit echt op haar plek.

Een directeur van een grote commerciële onderneming liep helemaal vast in zijn werk. Hij voelde geen inspiratie meer en kon nog nauwelijks de energie opbrengen om de organisatie te leiden. Hij besloot ontslag te nemen en zich te heroriënteren op zijn loopbaan. Na een rustperiode zijn we samen op zoek gegaan naar een nieuw doel in zijn werkzame leven. Door terug te kijken en te reflecteren ontdekte hij patronen in zijn leven en repeterende ervaringen. Door deze patronen te doorbreken kwam er ruimte voor zijn drijfveren en zijn enorme passie voor kunst en design. Vanuit deze passie is hij zijn een eigen onderneming begonnen. Hij verdient dan wel minder, maar is nu veel gelukkiger en bruist weer van de energie. En hij kan bogen op zijn ervaring om met die drive van deze passie ook weer een succes (met navenante inkomsten) te maken.