Leiderschap

Ben je manager of leidinggevende en krijg je maar geen grip op jouw team. Word je daar onzeker van en geeft het je stress en slapeloosheid. Of weet je niet goed hoe je een goed (beoordelings-)gesprek met jouw medewerker moet voeren? Staat er een reorganisatie gepland en weet je niet hoe je dit goed met je team kunt communiceren? Kom je niet aan je eigen werk toe en word je de hele dag afgeleid door vragen van jouw team? Is er teveel werk en krijg je het niet goed georganiseerd of gedelegeerd? Hoe ontdek je de talenten bij je medewerkers en hoe behaal je het beste resultaat met het team?

Om antwoorden te krijgen op de vragen die je hebt kan een coach je verder helpen om via zelf inzicht meer inzicht in de aanpak van het probleem te krijgen.

 

 

Een leidinggevende wist niet goed hoe ze de functioneringsgesprekken met haar medewerkers moest aanpakken. Ze wilde graag een open gesprek voeren waarbij ze haar waardering kon uiten maar ook de mindere punten op een positieve manier kon bespreken. De vormen die ze tot nu toe had ervaren, pasten daar niet bij. Samen hebben we een vorm ontwikkeld die recht doet aan haar persoonlijke stijl van communiceren en de medewerkers meer ruimte laat voor eigen inbrengen. De open gesprekken hebben tot een optimalisering van de werksfeer geleid en meer betrokkenheid in het team. Tevredenheid alom bij de leidinggevende en haar medewerkers met resultaatverbetering als gevolg.

De manager van een divisie had een team dat veel tijd nam voor roddel en achterklap en daardoor moeilijk met elkaar kon samenwerken. Het vertrouwen in elkaar was weg en er ontstonden eilandjes. Door het hele team (manager en medewerkers) inzicht in elkaars karakter te geven en door intervisie gesprekken ontstond er meer begrip voor elkaar en werden nare ervaringen uitgepraat. Ze hebben geleerd om geen aanname, oordeel en mening over anderen te hebben, maar elkaar op te zoeken en elkaar in een open gesprek te bevragen. De sfeer verbeterde aanzienlijk en dat kwam de samenwerking ten goede.